Ingredienser:
Tillagningstid ca 60 min.
Ugnstemperatur:
Pajskalet 225 C
marängen 150 C
Pajskalet:
- 3 dl vetemjöl (Jag tog glutenfritt)
- 125-150g smör
- 4 msk kallt vatten
Citronkrämen:
- saft av 3 citroner (Jag valde 1 citron det blev jätte bra)
- 1,5 dl vatten
- 1,5 dl socker
- 6 msk maizena
- rivet skal av 3 citroner (Jag valde 1 citron det blev jätte bra)
- 3 äggulor
- 1 msk smör
Marängen
- 3 äggvitor (Vispade äggvitan och hade i lie socker i taget medans jag vispade)
- 1dl socker
- några droppar citron
Så här gör du:
Gör pajdegen, låt den vila i kylskåp i ca 30 min och baka sedan ut den och förgrädda pajskalet i ca 10 min i 225 grader.
Under tiden pajdegen vilar kokar du citronkrämen. Blanda vatten, pressad citron, socker och maizena i en kastrull koka upp under omrörning till den tjocknar. Tillsätt äggulor, smör och rivet citronskal och rör tills krämen blir blank och fin. När den svalnat lite häll den i pajskalet och kör igång med marängen. Vispa äggvitor och socker till ett hårt skum, bred det över citronkrämen och tillbaka in i ugnen i 150 grader i ca 10 minuter eller tills marängen fått fin färg. Låt pajen svalna och sen är det bara att njuta.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar